Module werken met de Gezonde volwassene

door | sep 14, 2019 | Uncategorized

Wat
Een kind bij wie voldoende is tegemoet gekomen aan basisbehoeften voelt zelfvertrouwen, vermogen om te verdragen en empathie voor zichzelf en de ander. Dit geeft een buffer tegen stress van het leven. Deze module richt zich op het ontwikkelen van die buffer, van het vergroten en verstevigen van de gezonde volwassene in contact met jezelf en met de ander. We gaan vooral praktisch aan de slag en gebruiken technieken en oefeningen uit de schematherapie en de positieve psychologie.

Voor wie
Heb je behoefte aan het ontwikkelen of verstevigen van je welbevinden, je veerkracht vergroten en het verbeteren van een gezonde relatie met jezelf en de ander, dan is deze therapie mogelijk iets voor jou. Je kunt deze module volgen wanneer je ervaring hebt met (schema)psychotherapie.

Werkwijze
We werken met 8 groepsleden en 2 therapeuten. Het is een combinatie van gesprekstherapie, oefeningen en thuiswerk opdrachten. Voorafgaand aan deelname vindt er een intakegesprek plaats met 1 van de groepstherapeuten.

Wanneer:
Zie agenda

Literatuur
Werkboek Module schematherapie en de Gezonde volwassene, Jenny Broersen en Anne-Marie Claassen, Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 978 90 368 2273 2

Kosten
Met een verwijzing van de huisarts voor de Gespecialiseerde GGZ wordt deze behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Deze behandeling komt wel in mindering van uw wettelijk verplichte eigen risico. Op onze website kunt u zien met welke zorgverzekeraars wij contracten hebben. Houd er rekening mee dat wij met enkele zorgverzekeraars geen contract hebben; dit kan betekenen dat u een deel zelf betaalt tenzij u een volledige restitutie polis heeft dan wordt het geheel vergoed.

Onder begeleiding van
Corine Steiner tel: 020-6754365
Anja van Leeuwen tel: 020- 6757807