Samenwerking:

Praktijk Atalanta werkt samen met Marcel Prins (1962)
Sinds 1985 ben ik werkzaam in de hulpverlening, aanvankelijk als psychomotorisch therapeut en later als psychotherapeut en Pesso psychotherapeut. Hierbij heb ik gewerkt in de dagbehandeling van jong-volwassenen, volwassenen en ouderen bij verschillende GGZ instellingen. Sinds 2000 werk ik, naast mijn werk in de dagbehandeling voor oorlogsgetroffenen en hun familieleden, parttime als zelfstandig gevestigd psychotherapeut in praktijk Atalanta. Na de opleiding tot psychomotorisch therapeut (via de faculteit bewegingswetenschappen en psychologie) heb ik enkele jaren gewerkt in de dagbehandeling.

Vervolgens heb ik de RINO opleiding tot psychotherapeut/systeemtherapeut gevolgd en ben me daarna gaan specialiseren in de Pesso psychotherapie, een lichaamsgerichte methode, waarbij het ervaren centraal staat (voor info zie www. Pesso.nl nog nakijken). Onlangs heb ik me de EMDR methode eigen gemaakt, een effectieve kortdurende methode gericht op traumaverwerking. Ik ben dus zowel cognitief, psycho-analytisch als lichaamsgericht opgeleid. Dit betekent dat gedurende de therapie naast praten over problemen,ook het voelen, stil staan bij gevoelens centraal staat. Ook besteed ik aandacht aan de context waarbinnen problemen ontstaan. Veel mensen kunnen prima praten over hun problemen, maar raken de kern niet. Mijn ervaring is dat door de combinatie van verbale en non-verbale technieken je snel bij de kern van het probleem komt, waardoor er ruimte komt voor rouw en nieuwe perspectieven.

Naast individuele therapie, partner- en relatietherapie, geef ik een wekelijkse groepstherapie volgens de Pesso methode en een maandelijkse weekendgroep volgens de Pesso methode. BIG geregistreerd als psychotherapeut

www.prinspsychotherapie.nl

Lid :NVVP en Pesso vereniging .

atalanta psychotherapie praktijk
Joh. Verhulststraat 96 (1 hoog)
1071 NK Amsterdam

atalanta psychotherapie praktijk
Joh. Verhulststraat 96 (1 hoog)
1071 NK Amsterdam