Trainingen: Compassietraining

Mensen kunnen langdurig lijden aan hun meedogenloze normen, een te hoge lat, innerlijke criticus of veeleisendheid. Naast reeds bestaande klachten en problemen zit er dan een saus van afwijzing over. Dit zelfverwijt vraagt om training om uit het oude spoor te stappen. Daarnaast, of je in therapie zit of niet, is deze strengheid en afwijzing een rem op je persoonlijke ontwikkeling en je welbevinden.

Deze training van 4 avonden is een eerste aanzet om je kennis te laten nemen met zelfcompassie, maar vooral je te laten ervaren hoe verlichtend en verzachtend het kan voelen om dit vermogen van compassie te leren aanspreken.

Het betreft een groep 4 à 6 deelnemers die eens in de 2 weken op een avond bij elkaar komt. Er wordt uitleg gegeven over het erkennen van pijn en lijden, de evolutie van ons brein en inzicht in onze emotieregulatiesystemen, maar het accent ligt vooral op het verder trainen van mindfulness en de meditatie-oefeningen gericht op zelfcompassie.

Voorwaarde voor deelname is dat je thuis bent in mediteren en/of al een Mindfulness training hebt gedaan zodat je een basis hebt en geoefend hebt met meditatie en te kunnen zijn met wat er is, zonder oordeel.
Het boek van Christopher Germer Mindfulness en zelfcompassie gebruiken we in de training als basis. Deze kan je kopen online of in een boekhandel bestellen. Daarnaast zijn de oefeningen vooral gebaseerd op het werk van Tara Brach, Thich Nath Than, Frits Koster en Erik van den Brink. Je krijgt van verschillende mensen literatuur mee.

Kosten: 265,– euro voor 4 avonden van 2 ½ uur.

Psychotherapie

U kunt bij ons terecht voor verschillende vormen van psychotherapie.

Groepstherapie:

Groepstherapie is therapie in groepsverband van ongeveer 8 deelnemers

Partnerrelatietherapie

Kenmerkend voor deze vorm van therapie is dat partners samen in therapie zijn.

Trainingen

Wij geven verschillende trainingen.
Houd onze website in de gaten.